Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Recept voor Royal Icing

Gepost 2016/09/22

Recept voor Royal Icing onder andere voor het versieren van koekjes.....

Royal Icing

 

25 gr eiwitpoeder

1 kg suikerbakkerspoeder gezeefd met een fijne zeef

150 ml water

eetlepel citroensap

 (als je niet zoveel koekjes wilt versieren dan is de helft van dit recept genoeg)

Meng het eiwitpoeder met het water en laat het een uurtje staan. Zeef het mengsel, zodat er geen klontjes in zitten. Doe de poedersuiker in de keukenmachine met een platte menghaak. Voeg driekwart van het eiwit toe en begin te mixen op lage snelheid. Voeg zoveel eiwit toe zodat het geen korrelig geheel meer is, maar een net aan gladde massa. Mix nog 4 a 5 minuten op matige snelheid tot de icing stijve pieken heeft. Als de icing te slap is, nog wat suikerbakkerspoeder toevoegen en als het te stijf is wat meer water.

Voor het versieren van de koekjes de stijve icing afslappen tot “20 seconds” icing* of icing van vloeibare consistentie**.

 

* als je met een mes door de icing snijdt duurt het 20 seconden voor het weer helemaal glad gevloeid is.

 

** als je met een mes door de icing snijdt duurt het 7 seconden voor het weer helemaal glad gevloeid is.

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?