Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Recept voor botercrème

Gepost 2016/06/27

Het makkelijkste recept voor een lekkere vulling voor je taarten én heel geschikt om de taart mee af te smeren voordat je die bekleed met fondant of marsepein. In deze botercrème zit namelijk geen toegevoegd vocht, wat ervoor zorgt dat de bekleding en de versiering van je taart niet gaan smelten.

Ingrediënten:

200 gr roomboter

200 gr poedersuiker

smaakje (zoals: vanille aroma of bourbon vanille, citroenrasp of -aroma, twee eetlepels hazelnootpasta, eetlepel zeer sterke koffie, scheutje van je favoriete likeur, etc.)

 

Werkwijze:

Laat de boter op kamertemperatuur komen en mix deze goed door totdat het een romige massa is. Voeg in gedeeltes de poedersuiker toe en mix op volle snelheid tot alles goed is opgenomen. Mix alles in totaal zo'n 8 à 10 minuten tot een luchtige crème en voeg het smaakje toe, klop nog even verder tot alles goed gemengd is.

De botercrème kun je gebruiken als vulling voor je taart, het afsmeren van je taart en cupcakes, maar ook voor het spuiten van toeven of rozen op smash cakes. De botercrème kan ook gekleurd worden met een druppeltje voedingsmiddelen kleurstof.

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?